Dagbesteding

Binnen stichting Zonnewoud bieden we een gevarieerd programma aan van activiteiten.
Dit doen we omdat ieder mens andere interesses en talenten heeft, en we zoveel mogelijk in deze individuele wensen en behoeften willen voorzien.

Daarnaast vinden we het van belang diversiteit en afwisseling te bieden.

Kunst en cultuur
Op de maandag en woensdag bieden we activiteiten aan op het artistieke vlak.
We nemen deel aan lokale kunstactiviteiten.
Bij beeldende kunst denken we ook aan muziek, poëzie, cabaret en toneel.
In ons programma hebben we daar ruimte voor gemaakt.
Dit doen we omdat we geloven in de kracht van kunst en wat het met menselijk brein kan doen.

Groen- en dierverzorging
Op de dinsdag en donderdag is ons programma gevuld met groen- en dierverzorging.
Stichting Zonnewoud is gelegen op 1,2 ha eigen bosrijk terrein.
Op ons terrein bieden we onderdak aan onze dieren. De verzorging van onze dieren en het onderhouden van ons terrein behoort tot onze dagelijkse taken.
Daarnaast werken we in deze richting ook samen met externe partijen, als een tuincentrum en een paarden-manege.
Door deze projecten en onze kunstactiviteiten dragen we ons steentje bij aan onze lokale maatschappij.

Koken
Op de vrijdag bieden we een halve dag aan.
De vrijdagmiddag is voor onze cliënten een vrije middag. In deze vrijdagmorgen voor het weekend staan we met z’n allen in onze gezellige keuken waar we gezonde en smakelijke recepten bereiden.

Hierbij maken we graag gebruik van groenten uit ons eigen moestuin. Koken stimuleert de zelfredzaamheid, maar de gezelligheid van het samen bereiden en eten vinden we net zo belangrijk.

Vervoer
We hebben de beschikking over eigen vervoer die onze deelnemers van en naar het DAC kunnen brengen en halen.